Sticker Ik doe mee Elfwegentocht

Persbericht: Akkrum op 27 mei eerste Friese Elfwegentochtdorp

Tijdens de Reuzedei op zaterdag 27 mei wordt Akkrum om 12.00 uur het eerste Elfwegentochtdorp van de provincie Fryslân. Akkrum kondigt dan officieel aan om deel te nemen aan de Elfwegentocht van 1 – 14 juli 2018: twee weken waarin zoveel mogelijk mensen door heel Fryslân fossielvrij reizen, zonder een druppel benzine, diesel of LPG.

Het Elfwegentocht-team viert op 27 mei de Reuzedei samen met de Akkrumers en informeert alle nieuwsgierigen ter plekke hoe ze in die twee fossielvrije mobiliteitsweken comfortabel maar duurzaam kunnen blijven reizen. Akkrumers kunnen zich ook persoonlijk aanmelden voor de twee duurzame weken in juli 2018 en laten weten dat ze duurzaam vervoer in Fryslân steunen.

Mensen kunnen volgend jaar aan de Elfwegentocht meedoen door de benzine-, diesel-, of LPG-auto te laten staan en een elektrische leenauto of deelauto te gebruiken, boodschappen te laten brengen, met het openbaar vervoer (OV) te reizen of de (e-)fiets of elektrische scooter uit te proberen. Verschillende grote en kleine organisaties steunen de Elfwegentocht door in 2018 duurzaam vervoer beschikbaar te stellen en andere oplossingen aan te bieden.

Over de Elfwegentocht

Tijdens de 2 Elfwegentochtweken van 1 – 14 juli 2018 verplaatsen zoveel mogelijk mensen in Fryslân zich met duurzame vervoermiddelen, zonder een druppel benzine, diesel of LPG. Het idee voor de Elfwegentocht komt van Friese jongeren, die sneller willen inzetten op duurzame vormen van vervoer en schone energie. Op 14 juli 2018 zal als groot sluitstuk een optocht van futuristische voertuigen – mede gemaakt door de mienskip – worden gehouden in Leeuwarden, vergezeld door Friese muziek en cultuur!

De Elfwegentocht maakt deel uit van het Leeuwarden-Fryslân 2018-project Fossielvrij Friesland.

Kijk voor meer informatie op www.elfwegentocht.nl of volg het nieuws over de Elfwegentocht via Facebook, Twitter, Instagram en YouTube #Elfwegentocht.

——————————————————————————————–
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Richard Tjalsma, Communicatie Elfwegentocht, richard@elfwegentocht.nl 06 – 13 99 72 08
Allard Friedrich, Projectleider Elfwegentocht, allard.friedrich@elfwegentocht.nl 06 – 21 81 75 81