Belangrijke vragen:

Je vraagt je vast af hoe je die twee weken zonder je auto van je huis naar je werk komt? Daar helpen we je bij! Voor veel mensen is het OV of de fiets een makkelijke optie. Kan dat niet, geen nood! In de hele provincie worden deelauto’s neergezet, extra elektrische laadpalen, liftplekken, benzinestations met blauwe duurzame diesel of groen gas.

Zie hieronder voor de belangrijkste vragen en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Visiebeeld duurzame parade

Ik heb mijn benzine auto nodig voor werk. Wat nu?

Tijdens de Elfwegentocht komen er allerlei elektrische en groengas vervoermiddelen beschikbaar. Ook zijn er werkgevers die tijdens de Elfwegentocht hun werknemers vaker thuis laten werken, of later laten beginnen zodat ze met het OV kunnen komen. We bedenken allerlei creatieve oplossingen, waardoor je minder vaak de auto hoeft te nemen. Bijvoorbeeld door je boodschappen elektrisch te laten bezorgen.

Ik rijd dagelijks met mijn dieselauto naar werk. Wat nu?

Dieselrijders kunnen gebruik maken van blauwe duurzame diesel. Dat wordt gemaakt van plantaardig afvalmateriaal.

Ik ben boer. Kan ik mijn tractor gewoon gebruiken?

We gaan graag het gesprek aan om te kijken wat mogelijk is. Zo helpen we bijvoorbeeld bij het vinden van duurzamere brandstoffen voor landbouwvoertuigen. Mocht dat onverhoopt niet lukken, zoeken we een andere oplossing. In ieder geval betekent het niet dat er niet gewerkt kan worden, als het nodig is.

Ik heb me al opgegeven. Wat kan ik nog meer doen?

Natuurlijk is meedoen alleen al een enorme bijdrage, maar daarnaast zijn er nog tal van andere manieren om mee te doen. Zoals door ambassadeur te worden van jouw dorp of wijk, door zelf futuristische voertuigen te ontwerpen, door het wagenpark van jouw dorp te beheren, of door vrijwilliger te worden tijdens de Elfwegentocht. Heb je interesse? Stuur dan een mail naar info@elfwegentocht.nl

Kan ik met mijn school ook meedoen met de Elfwegentocht?

We hebben het project Elfwegentocht breed in het Friese onderwijs uitgezet. Kijk hier voor allerlei inspirerende voorbeelden. Wil je ook meedoen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@elfwegentocht.nl.

Bij mijn huis is geen openbaar vervoer. Wat nu?

Er zijn diverse opties voor je: lease een elektrische fiets voor een week, ga carpoolen met dorpsgenoten, meld je dorp aan voor een liftplek, of werk vaker thuis. Heb je hulp nodig of heb je zelf een goed idee? Neem dan contact met ons op via info@elfwegentocht.nl.

Hoe zit het met de hulpdiensten?

Ambulances, politie, brandweer en dergelijke hebben vrije toegang om hun werk te doen. Het liefst wel met een groengas- of elektrisch voertuig, maar veiligheid gaat voor.