Nieuwsoverzicht 3 juli

De derde dag van de Elfwegentocht, waarop de provincie Noord-Holland op bezoek kwam met het thema circulaire economie, verscheen weer ruim in de pers. Een overzicht:

Zo rustig mogelijk 11 meter afleggen op een circulaire fiets

Op een circulaire fiets moest gedeputeerde Jack van der Hoek van Noord-Holland dinsdag zo langzaam mogelijk 11 meter afleggen. Hij probeerde dit door ruime bochten te maken. Met 27,10 seconden scoorde hij een tweede plek tot nu toe van alle gedeputeerden die de strijd nog aangaan in het kader van de Elfwegentocht.

Elfwegentocht: Gemeente Waadhoeke in Ried

De opmars van hergebruik is niet meer te stoppen de Elfwegentocht is een goed voorbeeld van de Circulaire Economie.Hoe leren wij te hergebruiken Noor-Holland kwam op bezoek in Friesland en wisselde informatie uit Wethouder Dijkstra naam graag de kennis in ontvangst .

Algen, het voedsel van de toekomst

RIJSENHOUT – In een oude afgedankte plantenkas wordt gewerkt aan de teelt van algen. Deze zogeheten microwieren worden gezien als een voedingsmiddel met ongekende toekomstmogelijkheden. Elfwegentocht Algae Innovations is vandaag een halte van de zogeheten Elfwegentocht. Een duurzame tocht langs alle elf provincies die eindigt in culturele hoofdstad Leeuwarden.

Aeolus demonstratie voor bezoek Elfwegentocht

Den Helder – Vanaf het bovendek van de Texestroom af lopen of fietsen? Dinsdag werd dit rond het middaguur door gedeputeerde Van der Hoek gecombineerd met de loopfiets. Hij doet mee aan de Elfwegentocht, een tour die in het teken staat van duurzame economische vernieuwingen in Noord Holland.

Derde dag Friese Elfwegentocht in Hoofddorp van start | MeerRadio – Lokale omroep van Haarlemmermeer

HOOFDDORP – De Friese ‘Elfwegentocht’, die van 1 tot en met 14 juli het hele land doortrekt, stond dinsdag in het teken van duurzame initiatieven in Noord-Holland.

Den Helder showt zichzelf als Windhoofdstad tijdens duurzame Elfwegentocht

Op de dijk bij Landsend in Den Helder lieten studenten en docenten van InHolland vanmiddag nog eens zien wat hun windwagen kan. Een delegatie van bestuurders toert vandaag door Noord-Holland in het kader van de Eflwegentocht, een Fries duurzaamheidsproject, waarbij de provincies laten zien wat ze in huis hebben.