Deelnemersinformatie

Hieronder vind je informatie over:

Wegparade
Waterparade
Kleine parade in Leeuwarden

Samen de grootste duurzame Parade ooit maken!

Leuk dat je meedoet met de parade! Hoe meer deelnemers, des te groter het feest en des te groter de kans dat we het wereldrecord gaan pakken. De belangrijkste informatie voor de deelnemers:

Wegparade

 • Het startgebied is op de N31 tussen Nijega en Garyp. Er zullen verschillende plekken zijn waar je het startgebied in kunt. De ingang voor het startgebied is afhankelijk van je voertuig, onderstaand een kaartje met plekken om aan te sluiten. Hier staat ook in hoe laat je aanwezig moet zijn, dit hangt ook af van je voertuig. De vroegste tijd voor opstellen is vanaf 9:00 uur.
 • Afhankelijk van waar je start, is de lengte van de Parade tussen de 14 en 20 kilometer. De maximale snelheid van de Parade is 15 km/h. Zorg dus dat je deze afstand en snelheid kunt halen!
 • Bij de start zal geen laadcapaciteit zijn. Zorg dus dat je accu zo vol mogelijk is! Bij de finish proberen we zoveel mogelijk laders te plaatsen, maar dit is niet genoeg voor iedereen. Hoe voller de accu voor de start, hoe beter. Er zijn in totaal ongeveer 70 plekken om te laden op de finish. Hiervan zijn 40 langzame plekken voor thuisladers, neem je lader mee dus!
 • Schrijf je in (klik hier voor het inschrijfformulier)! Deze informatie hebben we nodig voor het wereldrecord. Vanaf het moment van opstellen zullen vrijwilligers alle deelnemers registreren. De registratie vooraf maakt het voor ons een stuk handiger.
 • Aan het einde van de Parade is er de mogelijkheid om op het parkeerterrein bij WTC Expo/ Elfstedenhal elkaars voertuigen en projecten te bekijken. Wil je iets laten zien? Neem het mee in je kofferbak en laat het ons weten op maaike@elfwegentocht.nl. LET OP! Tijdens het evenement worden foto’s en video’s gemaakt. Als je erbij bent geeft je toestemming dat deze beelden gebruikt worden door ons of onze partners.
 • Bij de Elfstedenhal is horeca aanwezig en kun je wat te eten en drinken kopen! Neem voor onderweg zelf voldoende water en eventueel een broodje mee.

Inschrijftijden

1. Ingang Nuon zonneauto, Forze 1, Human powerteam, Friese Poort Waterstof , Top dutch solarracing (afslag Garyp).
2. Ingang skaters, fietsers, hardlopers, Lefferts, LEFs, scooters etc. (elektrische voertuigen die niet op de snelweg kunnen aanrijden) (bushalte Garyp, Rijksweg).
3. Ingang elektrische voertuigen die wel over de snelweg kunnen aanrijden & alle elektrische auto’s, waterstof, blauwe diesel en groen gas (afslag Nijega). Vanaf Drachten gewoon bereikbaar via de N31.

LET OP: aanrijden via andere route is niet mogelijk. Gebruik de aangegeven plaatsen ivm met de afsluiting van de N31.

Plekken om aan te sluiten

Deelnemers aan de Parade kunnen zich verzamelen bij de drie aansluit plekken (zie kaartje) op onderstaande tijden.

Begintijd
Eindtijd
Voertuig
Wie
10:00 uur10:45 uur
Skaters, snelle hardlopers en fietsersAllemaal
9:30 uur
10:30 uur
Elektrische voertuigen:
Segway, Scooter, LEF, Motor etc.

Alle puur elektrische voertuigen die geen auto, bus of vrachtwagen zijn.

Achternaam beginnend met:

A t/m I 09:30 – 09:45
J t/m Q 09:45 – 10:00
R t/m Z 10:00 – 10:15

Zorg er voor dat u er in ieder geval voor 10:30 bent.

9:00 uur
10:30 uur
Auto (inclusief bussen en vrachtwagens)
Elektrisch, Waterstof, Blauwe Diesel, Groen Gas
Elektrische auto’s. achternaam beginnend met:
A t/m M 09:00
M t/m Z 09:20

Andere brandstoffen:
Waterstof 10:15
Blauwe diesel 10:30
Groen gas 10:30

Waterparade

 • Het startgebied is op drie plekken. Vanaf 8.00 uur kun je meevaren vanuit Grou, vanaf 10.00 uur uit Wergea en vanaf 10:30 uur kun je aansluiten aan de westkant van het Langdeel aquaduct.
 • De lengte van de Waterparade vanaf Grou is ongeveer 12 km. Zorg dus dat je deze afstand en snelheid kunt halen als je vanuit Grou meevaart.
 • De minimale afstand is 1 km, dus ook met roeibootjes en supplanken kun je gerust meevaren
 • De finish is bij de Hempenser Wielen. Iedereen kan via een zelf gekozen route richting het WTC varen. Alle boten kunnen langs de Snekertrekweg/Harlingertrekweg aanmeren.
 • Schrijf je in (klik hier voor het inschrijfformulier)!
 • Aan het einde van de Parade is er de mogelijkheid om op het parkeerterrein bij WTC Expo/ Elfstedenhal elkaars voertuigen en projecten te bekijken. Wil je iets laten zien? Neem het mee in je vaartuig en laat het bij de Elfstedenhal zien! Laat maaike@elfwegentocht.nl weten wat je meeneemt.
 • Bij de Elfstedenhal is horeca aanwezig en kun je wat te eten en drinken kopen! Neem voor onderweg zelf voldoende water en eventueel een broodje mee.

In de onderstaande kaarten is de route van de Wegparade respectievelijk Waterparade te zien.

Meedoen met kleine stoet in Leeuwarden:

Voor iedereen die 15 kilometer parade wat ver vindt, je kunt in Leeuwarden ook aansluiten bij de parade. Voor kleine voertuigen is er een extra lus door Leeuwarden.

Bij de Snekertrekweg zullen enkele voertuigen afslaan om de extra lus langzaam af te leggen. Je kunt als langzame deelnemer aansluiten.

Verzamelen om 12:30 op de Tesselschadestraat, afhankelijk van de afstand die je af kunt leggen wacht je tot de stoet aankomt en meng je er gezellig tussen.

Je kan meedoen met:

 • skelters
 • skippyballen
 • hoverboards
 • rolschaatsen
 • touwtjespringers
 • rollators
 • scootmobielen
 • zeepkisten