Sticker It giet oan Elfwegentocht

Openingsdag & Provincietour Noord-Brabant

Provincie: Noord-Brabant
Vervoer: elektrische auto’s
Thema: culinair

8.45 Start: Eindhoven TU/e Campus Eindhoven: parkeerplaats 3 aan De Zaale op de campus, ter hoogte van Het Veken. Kaartje trekken bij binnenkomst, maar je hoeft niet te betalen bij vertrek.
09.00 Officiële opening van de Elfwegentocht met Staatsecretaris Stientje van Veldhoven. Alle elektrische auto’s en passagiers zijn van harte welkom en rijden mee naar Den Bosch.
11.00 Aanhaken op het P&R Transferium Deutersestraat 2D Den Bosch
14.00 Culinaire markt in Heerenveen; ‘Sportplein’, Abe Lenstra Boulevard

Reis mee en meld je aan via het onderstaande formulier (scroll naar beneden)!

Vandaag is de openingsdag! We openen om 10.00 het overstappunt van vies naar schoon vervoer op de Afsluitdijk met een stoet van 20 BMWi3’s. De Elfwegentocht kan van start! Vervolgens biedt BMW twintig winnende dorpen en bedrijven een elektrische deelauto aan bij ons kantoor in Leeuwarden. Om 12.00 uur wordt in Oudehaske ‘It Hasker Pompke’ geopend.

Om 12.00 uur start in Heerenveen ook een openingsfeest op het Sportplein aan de Abe Lenstra Boulevard. In afwachting van de eerste provincie die fossielvrij Friesland bezoekt, kunnen bezoekers alvast proeven van duurzame, culinaire lekkernijen én gratis testritten maken met elektrische Citroëns en Peugeots! Helemaal in stijl van de provincietour van Brabant dat de ambitie heeft om in 2020 wel 100.000 elektrische auto’s op de weg te  hebben én dit jaar Europese Regio van de Gastronomie is. Daarom komen liefhebbers van bijzonder gastronomie helemaal aan hun trekken. Van Dutch Cuisine tot Lekkere Trek en Franse crêpes. Rond 14.00 uur verwelkomen de Brabantse delegatie die op bezoek komen met louter elektrische voertuigen.

Samen met gemeente Heerenveen, Peugeot en Citroën maken we er een mooie middag van op het Sportplein aan de Abe Lenstra Boulevard. Iedereen is welkom tussen 12.00 en 17.00 voor duurzame culinaire hoogstandjes en gratis elektrische testritten.

De Brabantse tour
Brabant wil in 2020 wel 100.000 elektrische voertuigen op de weg hebben. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings zet zich daar dagelijks voor in. En er wordt in Brabant ook hard aan gewerkt. Bij de TU/e waar we om 8.45 uur verzamelen en de Stella Vie, de Lina en de elektrische STORM motor kunnen bewonderen. Hoogleraar Maarten Steinbuch zal zijn licht laten schijnen over de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch vervoer.

We vertrekken in de richting van Boxtel en arriveren om 10.00 uur bij de Herenboeren, een coöperatieve boerderij die voor de leden precies eten produceert als nodig. Voor weinig foodmiles en vermijden van voedselverspilling. Omdat Brabant dit jaar de  Europese Regio van de Gastronomie is, in deze tour extra aandacht voor duurzaam en lokaal eten. Dus krijgen we culinaire hoogstandjes aangeboden volgens het principe van Dutch Cuisine van het Koning Willem I College bij de volgende stop: Nederlands Groenste Transferium in ’s Hertogenbosch om 11.00 uur. Opgeladen en wel zetten we koers naar Heerenveen.