Sticker It giet oan Elfwegentocht

Provincietour Groningen

Provincie: Groningen
Vervoer: waterstof voertuigen
Thema: waterstof

Start:
08.00 Provinciehuis Groningen. Rij mee met bus langs Nuon Magnumcentrale in de Eemshaven en ga mee met de stoet naar het enorme Zonnepark & waterstofopslag Zuidwending.
11.30 Instappen in bus of aanhaken met waterstofvoertuig Rouaanstraat 57, Groningen bij waterstoftankstation om naar Friesland mee te reizen
14.00 Aankomst Dokkum; het keerpunt van de Elfstedentocht én van de energie transitie!

Rij mee en meld je aan via het onderstaande formulier (scroll naar beneden)!

Provincie Groningen heeft grootse plannen met waterstof. We zien vandaag de grootse plannen en nieuwste toepassingen van deze brandstof.

Met een Groningse delegatie starten we om 08.15 met een waterstofbus en reizen we langs imposante waterstof projecten zoals de Nuon Magnum Centrale, Zonnepark en waterstofopslag Zuidwending en het waterstof tankstation in Groningen stad. Hier zien we bijzondere voertuigen op waterstof zoals de Hesla van Holthausen, de veegwagen van gemeente Groningen maar ook de auto’s op waterstof van de ANWB en Rijkswaterstaat. Rond 12 uur vertrekt een hele stoet voertuigen op waterstof naar Fryslan. Rij jij ook op waterstof, rij dan mee!

De stoet reist via de fabriek van Dijkstra Draisma, de koploper in gasloos bouwen en eindigt rond 14.00 uur op het keerpunt van de Elfstedentocht in Dokkum. We vieren hier met gemeente Dongeradeel het keerpunt naar een fossielvrije samenleving. Hoe toepasselijk is dat?

In Dokkum vieren we ook met de Dokkumer vlaggencentrale, Friese Poort studenten die zelf een waterstof auto bouwden en basischoolklassen die skelters bouwen..

Van 15.00 uur tot 17.00 uur wordt in Dokkum de Noordelijke Klimaattop geëvalueerd.

Rij je mee?