Sticker It giet oan Elfwegentocht

Provincietour Zuid-Holland

Provincie: Zuid-Holland
Vervoer: Elektrische voertuigen
Thema: DOEN!

09.00 Rijd mee vanaf Goeree, het energieneutrale eiland in 2020!
11.30 TU Delft, innovaties die je nog niet kent, Van den Broekweg, 2628 CN Delft
13.30 Aankomst Wolvega: Wereldrecord tegelijkertijd opladen! Help mee: 80 auto’s die tegelijk laden. Adres: Home Center, Frisaxstraat 12, Wolvega.

Rij mee en meld je aan via onderstaand formulier (scroll naar beneden!). Enkel meedoen met het wereldrecord laden in Wolvega wordt ook zeer gewaardeerd!

Een drukke dag vandaag in aanloop naar de grote Parade! Zuid-Holland komt, er is een symposium over de scheepvaart en de Elfvaarwegentocht van Tsjukemar naar Grou.

Vandaag komt provincie Zuid Holland, met thema ‘Doen’. We zien in deze tour hoe heel Goeree-Overflakkee al in 2020 energie neutraal is. Ook zien we hoe Zuid- Holland energie opwekt op en rondom autowegen. En niet te vergeten alle slimme duurzame voertuigen die worden gemaakt door Delftse studenten. Zuid-Holland is één van de koplopers met elektrisch rijden. We vertrekken dan ook met een grote stoet elektrische auto’s om 9.00 uur vanuit Delft naar Wolvega waar we een wereldrecord ‘meeste auto’s die tegelijkertijd laden’ gaan neerzetten. We hopen al deze auto’s in Friesland te houden, voor de Parade op de 14e. Wie wil er helpen een feest te organiseren en wie heeft er een bed over voor een Zuid-Hollandse gast?

Symposium

De provincies Overijssel, Friesland en Zuid Holland slaan de handen ineen en organiseren vandaag op het eiland Marchjepollen in het Tsjukemar een symposium over de verduurzaming van de scheepvaart: ‘Emissieloos varen. Hoe te realiseren voor 2030’. Kijk hier voor meer informatie en het aanmeldformulier: www.elfwegentocht.nl/symposium

Een groot deel van de botenparade uit Overijssel vaart vandaag door van het Tsjukemar naar Grou zodat zij allemaal kunnen meevaren met de Elfwegentocht Parade op 14 juli bij Leeuwarden. Grou staat klaar voor een hartelijke ontvangst met muziek.  Meevaren? www.elfwegentocht.nl/water