Sticker It giet oan Elfwegentocht

Provincietour Overijssel (Elfvaarwegentocht)

Provincie: Overijssel
Vervoer: Vaartuigen: elektrisch, spierkracht of op de wind
Thema: Elektrische varen

10.30 Vaar mee vanaf Staatsbosbeheer Centrum in Ossenzijl, Hoogeweg 27, 8376 EM Ossenzijl. Alle roeiboten, zeilboten, sups, e-sloepen en overige vaartuigen welkom!
13.30 Aankomst Marchjepolle in Tsjûkemar – afhankelijk van het weer varen we naar Marchjepolle of leggen we aan in Echtenerbrug en nemen de pont naar Marchjepolle.

Er is mogelijkheid om te eten en kamperen en ’s avonds naar het theaterspektakel te gaan om 21.00.

Vaar mee en meld je aan via onderstaand formulier (scroll naar beneden!)

Niet alleen op de weg, maar ook op het water is het belangrijk dat we fossielvrij gaan reizen. Dat is de boodschap van provincie Overijssel. Op 12 juli zien we eerst hoe bijna heel Giethoorn elektrisch vaart. Daar is Overijssel terecht trots op!

In Ossenzijl verzamelen we om half 11 bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Om 11 uur gaat de stoet te water. We varen met een gezellige parade aan zeil en roeibootjes, rondvaartboten, en elektrische sloepen. Gemeente Steenwijkerland verzorgt de lunchpakketjes voor onderweg.

De botenparade vaart via de Driewegsluis naar het eiland Marchjepolle in Tsjukemar. Daar komen we rond 1 uur aan. Afhankelijk van de wind, varen we helemaal naar het eiland of zullen de kleinere boten aanleggen in Echtenerbrug en vandaar met de fossielvrije veerpont naar het eiland gaan.  Je kan om 3 uur weer naar huis varen,  of blijven voor het geweldige  Theaterspektakel Iepenloftspul

Let op! Inschrijven voor de route op 13 juli kan hier. Inschrijven voor de Waterparade op 14 juli kan hier.

Aanmelden Elfvaarwegentocht 12 juli

Ik vaar graag mee met (een gedeelte van de) Elfvaarwegentocht: de fossielvrije botenparade van Overijssel naar Friesland, 12-14 juli.
    Op het eiland Marchjepolle kan men mee eten, basic kamperen en om 21.00 uur is het theaterspektakel Iepenloftspul. Het gehele pakket wordt u aangeboden voor €45 inclusief ontbijt.