NHL/Stenden

NHL Hogeschool

NHL Hogeschool

Doe-het-zelf-scooter

Frisian Design Factory, de innovatieve minor van de NHL, is ALL-IN voor de Elfwegentocht! De eerste groep studenten ontwerpt een pakket voor een elektrische doe-het-zelf-scooter (of andere fossielvrije variant). Het werkt heel simpel: je maakt een houten frame, ontvangt een POWERBOX –  een simpel aan te sluiten elektrisch aandrijvingspakket – plus een RWS-pakket, zodat je veilig de weg op kan. Vervolgens ben je de trotse bezitter van een elektrische scooter! Bekijk hier een visualisatie van het project.

De studenten zeggen zelf over het project: “Het ontwikkelen van een rijdend voertuig is een compleet nieuwe wereld voor deze groep. Omdat we hier graag over willen leren en natuurlijk ons steentje bij willen dragen, gaan wij natuurlijk de uitdaging aan!  Als groep gaan wij een bijdrage leveren aan de Elfwegentocht door het ontwikkelen en bouwen van ons eigen fossielvrije voertuig. Hiervoor zijn al een aantal modellen en vele schetsen gemaakt. Momenteel werkt de groep aan een prototype op ware grootte die uiteindelijk ook echt zal gaan rijden. Een betere wereld begint bij jezelf en daar willen wij ook een aandeel in hebben.”

NHL student scooter     NHL student scooter 2

Regionaal communicatieonderzoek
Tien studenten van de NHL voeren een regionaal communicatieonderzoek uit voor de Elfwegentocht. De studentengroep is in duo’s verdeeld; elk duo richt zich op een eigen regio binnen Fryslân. Ze trekken de provincie in en praten met inwoners, bedrijven, gemeenten en andere organisaties. Stap voor stap brengen ze in kaart welke duurzame netwerken er bestaan, hoe mensen over de Elfwegentocht denken en hoe we heel Fryslân enthousiast kunnen maken voor dit unieke project!

Elektrische scooter
Tijdens de duurzame parade van 14 juli, zijn er veel fossielvrije voertuigen van studenten te bewonderen. Zo presenteerden studenten Werktuigbouwkunde in juni 2017 een elektrische scooter (zie video)! Vanaf april volgen meer futuristische vervoermiddelen, gemaakt door twee studentengroepen. Eén team richt zich op een voertuig van gerecycled materiaal, aangedreven door spierkracht, terwijl de tweede groep een elektrisch voertuig zal maken. Stay tuned!

Demonstratie elektrische motor NHL-studenten

Studenten van de NHL Hogeschool in Leeuwarden presenteerden op donderdag 22 juni 2017 een zelfgemaakt elektrische motor. Het voertuig wordt ingezet tijdens de Elfwegentocht, de twee fossielvrije vervoerswerken van 1 t/m 14 juli 2018.

Friese onderwijs sluit aan bij Elfwegentocht