Logo Vliegbasis Leeuwarden

“Fossielvrij-motie” Diks krijgt steun Tweede Kamer

Een motie van Isabelle Diks om te onderzoeken of Vliegbasis Leeuwarden mee kan doen aan de Elfwegentocht, is aangenomen door de Tweede Kamer. “De Elfwegentocht is een prachtig duurzaam project in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018”, zegt Diks. “Dat Defensie bekijkt hoe ze hier een steentje aan kan bijdragen is heel goed nieuws. Samen kunnen we laten zien hoe we in Fryslân twee weken volop functioneren én geen, of zo weinig mogelijk, fossiele brandstoffen gebruiken.”

Isabelle Diks on Twitter

Yes! Mijn motie om te onderzoeken hoe Defensie met de vliegbasis Leeuwarden kan bijdragen aan de @elfwegentocht is aangenomen! In 2018 uitproberen hoe we twee weken lang kunnen functioneren zonder fossiele brandstoffen. @LF2018 @harryvdmolen

Harry van der Molen on Twitter

Zowaar een coproductie met mijn oud en huidig collega uit Leeuwarden. Dat er maar meer mogen volgen. 😉 https://t.co/EwRg9xDHls

Lees meer via onderstaande links:

Tweede Kamer: onderzoek fossielvrije Vliegbasis Leeuwarden | Omrop Fryslân

Vliegbasis Leeuwarden moet onderzoeken hoe ze in 2018 twee weken lang fossielvrij kan zijn. Dat wil de Tweede Kamer, die instemde met een motie van GroenLinks-Kamerlid Isabelle Diks. Zij wil dat de vliegbasis meedoet aan de Elfwegentocht. Dat is een project waarin bedrijven, overheden en organisaties in Fryslân van 1 tot en met 14 juli volgend jaar geen fossiele brandstoffen gebruiken.

Tweede Kamer: vliegbasis Leeuwarden twee weken fossielvrij

De Tweede Kamer wil dat de vliegbasis in Leeuwarden onderzoekt hoe zij twee weken fossielvrij kan worden. De Kamer stemde daarmee in met een motie van GroenLinks-Kamerlid Isabelle Diks. De motie werd ingediend in het kader van de Elfwegentocht: een plan om vanaf 1 juli 2018 mensen twee weken zoveel mogelijk fossielvrij in Friesland te laten reizen.