Presentatie Elfwegentocht groot succes!

Wat een feest was het dinsdag tijdens de programmapresentatie van Leeuwarden-Fryslân 2018. De Elfwegentocht viel goed op en zorgde voor enthousiaste reacties. De 30 meter lange Elfwegentocht-weg werd uitgerold over het publiek en trok de aandacht!
Hieronder vind je een overzicht van de Elfwegentocht-hoogtepunten van de presentatie:

Video

In onderstaand filmpje zie je de Elfwegentocht-weg boven het publiek. Een minuutje later vertelt Bouwe de Boer wat de Elfwegentocht en Fossielvrij Friesland allemaal van plan zijn!

PRESENTATIE: LF2018

Met confetti en een groot aanbod aan optredens zijn dinsdag op het Gouverneursplein in Leeuwarden de plannen voor Leeuwarden-Fryslân 2018 gepresenteerd. Een heel aantal organisaties die projecten organiseren in het jaar van culturele hoofdstad kregen de kans het publiek bij te praten. Ook waren er optredens van onder andere zangeressen Nynke Laverman, Elske DeWall en acteur Peter Tuinman.

Foto’s

Leeuwarden-Fryslân 2018

Hier was het feestje! Tag je beppe, buurman, nichtje, broertje en al je andere vrienden en familie 🙂 Voor het hele programma kijk je op 2018.nl/programma

Leeuwarden-Fryslân 2018

Hier was het feestje! Tag je beppe, buurman, nichtje, broertje en al je andere vrienden en familie 🙂 Voor het hele programma kijk je op 2018.nl/programma

Leeuwarden 20171003 #LF2018 Presentatie programma Leeuwarden Fryslan Culturele Hoofdstad van Europa 2018

Fotografen: Marouschka Huidekoper; Ruben van Vliet en Wietze Landman

Liveblog

De Elfwegentocht kwam twee keer voorbij in het liveblog van Omrop Fryslân (klik op blauwe link):

FIDEO: De presintaasje fan it programma fan LF2018 | Omrop Fryslân

Lang is deroan wurke mar no wurde lang om let de saken konkreet: de organisaasje fan Ljouwert Fryslân 2018 presintearret tiisdeitemiddei 1 oktober har programma. Wat stiet Fryslân njonken de reuzen fan Royal de Luxe en Stormruiter noch mear te wachtsjen yn it jier dat Ljouwert harsels Kulturele Haadstêd fan Europa neame mei?

Ook door de Leeuwarder Courant werd de Elfwegentocht gespot (klik op blauwe link):

Teruglezen: Presentatie programma Culturele Hoofdstad

Op het Gouverneursplein in Leeuwarden wordt dinsdagmiddag het programma van Culturele Hoofdstad 2018 bekendgemaakt. Om 17.00 uur begint het evenement met muziek op het plein. Een uur later is de officiële presentatie met Sipke Jan Bousema en Tamara Schoppert.

Ook in de mienskip vielen we op:

Marijke Roskam on Twitter

De Friezen flikken het groen, it giet oan! Check Elfwegentocht online. Het kan wél, wy litte it sjen. Hulde ook voor ondernemend NL hierbij. https://t.co/xbwuXDzoX5

Anouk Fienieg on Twitter

Het #mienskip gevoel bij programmapresentatie #LF2018

Enkele hoogtepunten op Twitter:

Elfwegentocht on Twitter

Het is bijna zover met de presentatie van #LF2018. Volgepakt Gouverneursplein: feest! #Elfwegentocht

Elfwegentocht on Twitter

@elfwegentocht-enthousiastelingen in groten getale aanwezig! #lf2018

Elfwegentocht on Twitter

@Elfwegentocht-weg uitgerold boven publiek! Op naar twee weken fossielvrij reizen! #Elfwegentocht #lf2018

Ook vertelde Omrop Fryslân nog wat het overkoepelende project Fossielvrij Friesland inhoudt (klik op blauwe link):

Highlights van het programma van Culturele Hoofdstad 2018 | Omrop Fryslân

Er wordt al aan gewerkt sinds 2011, en over drie maanden is het dan eindelijk zover: Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 kan beginnen. Na avonden praten, voorbereiden, klagen, samenwerken en bijeenkomen ligt er nu een programma voor het volledige culturele jaar. Omrop Fryslân heeft voor jou het programma bekeken, en haalt hier de elf opvallendste, merkwaardigste of grootste evenementen uit.