Start Elfwegenproloog

Elfwegenproloog feestelijk van start gegaan

De Elfwegenproloog, de één week durende oefening voor de Elfwegentocht in 2018, is vanochtend feestelijk van start gegaan in Akkrum. Tot en met het einde van de week reizen Friese bedrijven zoveel mogelijk fossielvrij. Door voor duurzame reisalternatieven te kiezen – of vaker thuis te werken – verbruiken de deelnemers minder fossiele brandstoffen en verlagen zij hun CO2-uitstoot.

Deelnemers
Bedrijven verspreid over heel Fryslân doen mee aan de Elfwegenproloog. Future Fuels, Biolease, FSFE, Frisian Motors, Friesland Lease, Ekwadraat, MVO Connect, Sijperda Verhuur, Zaak van Interactie, MG Electronics, DZyzzion, Mannen van Staal, Hubo Akkrum en Elfsteden Rijschool nemen deel aan de oefening.

Elfwegentocht 2018
De proloog is een ideale voorbereiding op de Elfwegentocht van 1 t/m 14 juli 2018, wanneer zoveel mogelijk mensen in Fryslân reizen zonder een druppel benzine of diesel te gebruiken. Vanaf de provinciegrenzen zullen elektrische auto’s en taxi’s, deelauto’s, groengasbussen, segways, ligfietsen, elektrische boten en andere bijzondere voertuigen het verkeersbeeld bepalen.