Nieuwsoverzicht 9 juli

Thuiswerk- en telewerkdag tijdens Elfwegentocht: wat betekent dat voor het klimaat?

Elfwegentocht, de marketingcampagne voor klimaatvriendelijk vervoer, heeft dinsdag (vandaag) uitgeroepen tot thuiswerk- en telewerkdag. Bij wijze van niet-reizen. De invalshoek is omarmd door Limburg, dat tijdens de twee elfwegentochtweken als enige provincie afziet van een processie naar de Culturele Hoofdstad. Thuisblijven is qua vervoersimpact naar zijn aard een 0-emissie-regime.


Elfwegentocht; met de fiets in plaats van met de auto

Elektrische fietsen, tandems, ligfietsen, maar ook een verdwaalde gewone fiets. Een bonte stoet fietste maandag – tegen de wind in – van Noordoostpolder naar het Friese Lemmer. Het is een onderdeel van de Elfwegentocht. Die is in Friesland georganiseerd om mensen in twee weken tijd zo veel mogelijk fossielvrij te laten rijden.

Dagjournaal Kiekes: Elfwegentocht in Sneek en Sail | Sneek nieuws

Sneek – In het LF2018-dagjournaal Kiekes vandaag de Elfwegentocht in Sneek, Sail in zicht en Hjoed yn it park. ( 9 juli 2018, 20:01).

Elektrisch vliegtuig land op ‘Electric Only’ vliegveld Holwerd

Vrijdag was de landing van een elektrisch vliegtuig op het ‘Electric Only’ vliegveld in een weiland nabij Holwerd aan Zee. Een historisch moment aldus de organisatie. Doel van de landing was om het elektrisch vliegen – mede in het kader van de Elfwegentocht 2018 – onder de aandacht te brengen.

Primeur: elektrisch vliegtuig Pipistrel vertrekt vanaf Groningen Airport Eelde – De Vriezer Post – Het laatste nieuws in de gemeente Tynaarlo

EELDE – Voor het allereerst in de historie is afgelopen maandag een elektrisch vliegtuig vanaf Groningen Airport Eelde vetrokken. Het toestel, een Pipistrel, is naar de vliegbasis in Leeuwarden gevlogen. In Leeuwarden wordt het toestel gepresenteerd samen met andere elektrische voertuigen. De presentatie op vliegbasis Leeuwarden wordt georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat …

Nieuws | Update Elfwegentocht

Zaterdag 7 juli Een spannende strijd om de wereldtitel Solar Boat Race waar in de A-klasse de boot van Van Hall/Nordwin op de 2e plaats nu staat. De achttien studenten van Van Hall/Nordwin verduurzaamden hun boot door biocomposiet te gebruiken voor de romp in plaats van carbonvezel.

Fossylfij taxiride mei de WEK wylens de Elfwegentocht

Wommels.nl – Dorpswebsite van het dorp Wommels.