Nieuwsoverzicht 8 juli

Friese teams leiden in WK-stand Solar Race

Het Friese team van Clafis Victron Energy gaat in de strijd om de wereldtitel Solar Boat Race in de Topklasse aan de leiding. In Leeuwarden werd dit weekeinde de derde overwinning in vier wedstrijden behaald. Alleen in Groningen was eerder deze week TU Delft winnaar.

Elfvaarwegentocht in Grou

De Grouster – Online krant – Nieuws

De Kollumer Courant maakt gebruik van cookies

Om u een goede website te bieden – waarbij ons nieuws, informatie en advertenties op uw voorkeuren zijn afgestemd – maken wij gebruik van cookies en persoonlijke gegevens. Uw privacy is belangrijk. Daarom gaan wij zorgvuldig met deze gegevens om en selecteren we onze partners met zorg.

Op de step van Heerenveen naar Leeuwarden

HEERENVEEN – Heel Friesland heeft zich twee weken lang – van 1 tot en met 14 juli – voor dezelfde uitdaging gesteld: zoveel mogelijk fossielvrij rijden in het kader van de Elfwegentocht. Studenten van de opleidingen Dienstverlener en Fastservice/catering van het Friesland College gaven hier een creatieve draai aan.

Pitpoint vergroent Albert Heijn trucks met LNG tijdens Friese Elfwegentocht – Nationaal LNG platform

Albert Heijn werkt voor de bevoorrading van haar winkels met LNG-trucks. Deze trucks zijn niet alleen schoner (minder uitstoot NOx en fijnstof) ten opzichte van diesel, ze stoten minder CO₂ uit en zijn ook nog eens stiller. Zo houdt Albert Heijn rekening met omwonenden en worden ruimere venstertijden gerealiseerd voor de bevoorrading van supermarkten in …

Elfwegentocht – Vroege Vogels

Heel Friesland is deze weken in de ban van de ‘Elfwegentocht’.Tot aankomende zaterdag moeten zoveel mogelijk mensen in de provincie ‘fossielvrij reizen’. De actie is een initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda.