NIVO Noord elektrische auto

NIVO Noord bereidt zich voor op Elfwegentocht

Schoonmaakbedrijf NIVO Noord is druk bezig met de voorbereidingen op de Elfwegentocht. Afgelopen maandag konden de medewerkers alvast kennismaken met een elektrische auto.

“Een van de onderdelen van Friesland Fossielvrij is de Elfwegentocht in 2018”, zegt directeur Annette van der Meulen. “De uitdaging is om Friesland twee weken lang te laten voortbewegen op niet-fossiele brandstoffen. Op de fiets, groen gas of met een elektrische auto, in de biogasbus, elektrische trein of boot. Thuiswerken kan ook een oplossing zijn. Alles is geoorloofd, als het maar zonder fossiele brandstoffen gaat.”

Uitdaging
“Voor onze bedrijfsvoering is dit een enorme uitdaging”, vervolgt de directeur het verhaal. “Van zeventig bedrijfsauto’s, die dagelijks gemiddeld 73 kilometers maken, naar twee weken elektrische voertuigen gebruiken of zelfs op de fiets. Voor die twee weken gaan we snel een oplossing bedenken, maar ook voor de lange termijn zullen we met fossielvrije alternatieven moeten komen. Dit roept nog wel wat vraagtekens en discussie op.”

Lees de gehele column van directeur Annette van der Meulen via de link in onderstaande Facebookpost:

NIVO NOORD

Het is maandagmiddag. Op ons hoofdkantoor in Leeuwarden wordt een VW E-Golf afgeleverd. Deze elektrische auto gaan we uitvoerig testen. We zijn nieuwsgierig naar de inzetbaarheid van elektrische…