Nieuwsoverzicht 12 juli

Parade van duurzame boten op weg naar Friesland

Overijssel zet zich vandaag in voor een duurzame toekomst tijdens de Elfwegentocht. Het initiatief komt vanuit Friesland, waar sinds 1 juli twee weken lang zoveel mogelijk mensen en bedrijven ‘groen’ proberen te reizen. Elke dag krijgen de Friezen hulp van een andere Nederlandse provincie. Vandaag de beurt aan Overijssel.

Overijsselse botenvloot vaart naar fossielvrij Friesland

Ossenzijl – Vanuit Ossenzijl is donderdag een fossielvrije botenparade vertrokken naar het eiland Marchjepolle op het Tsjukemar (Tjeukemeer). Om de klimaatverandering tegen te gaan, reist de provincie Friesland van 1 tot 14 juli fossielvrij. Iedere dag komt een andere provincie op bezoek met een stoet fossielvrije voer- en vaartuigen.

Duurzame voertuigen varen rondje door Friesland en Overijssel

Nijetrijne/Ossenzijl – Friesland staat in het teken van de Elfwegentocht. Tijdens de Elfwegentocht staat er van 1 tot en met 14 juli elke dag een thema centraal. Donderdagmiddag was dat de Elfvaarwegentocht. Een stoet van vijftien duurzame vaartuigen voer vanuit Ossenzijl via de Linde bij de Driewegsluis in Nijetrijne, Weststellingwerf binnen op weg naar het Tjeukemeer.

NS stapt in de trein en op de fiets tijdens Elfwegentocht

Steden, dorpen, scholen en bedrijven werken samen om deze twee weken een feest van te maken met trein, bussen, elektrische en groengasauto’s, segways, elektrische boten etc. Ook NS heeft aangegeven dit initiatief toe te juichen want vanaf 1 januari 2017 rijden alle treinen van NS op 100% windstroom.

De Stentor: Gieterse kinderen in duurzaam gevaer