Met de elektrische auto op vakantie: heel goed mogelijk

Mensen durven het nog niet altijd aan: op vakantie naar het buitenland met een elektrische auto. Eén van de zorgen betreft het aantal laadpunten in vakantielanden. Dat elektrisch rijden in en naar het buitenland echter heel goed mogelijk is, werd mede aangetoond door de Elektrisch Rijden Rally 2017 van 5 t/m 7 juli jl. Een evenement, gelanceerd door Daniëlle Hoogendijk, waarbij deelnemers in drie dagen van Rotterdam naar Barcelona reisden per elektrische auto.

“Mensen maakten door de Rally op een leuke manier kennis met elektrisch rijden”, vertelt Daniëlle. “Ze gaan dan wellicht nadenken of een elektrische auto ook voor hen aantrekkelijk is. Binnen de automarkt wordt het elektrische aanbod de laatste tijd sterk uitgebreid, er is veel beweging. De mogelijkheden worden steeds groter. Ook huren is een optie.”

Ervaar het zelf
Voor mensen die twijfelen over de mogelijkheden van elektrisch vervoer, heeft Daniëlle een positieve boodschap: “Ga het vooral eerst in Nederland proberen. Leen een auto, daarvoor zijn genoeg laagdrempelige platformen. Begin klein en ervaar het zelf. Of doe bijvoorbeeld mee aan de Elfwegentocht! Als je je leven wilt verduurzamen, sla je een grote slag door elektrisch te rijden. Dan verminder je de CO2-afdruk.”

De rally vond begin deze maand plaats. Hieronder vind je enkele foto’s van de elektrische reis. Kijk voor meer informatie over de Elektrisch Rijden Rally en de deelnemers op www.evrally.eu of volg Daniëlle via Twitter.