Ingezonden: NS stapt in de trein en op de fiets tijdens Elfwegentocht

Van 1 tot en met 14 juli staat Friesland in het teken van de Elfwegentocht. De Friese jeugd wil graag een duurzaam Friesland en roept iedereen op om in deze periode fossielvrij te reizen zonder een druppel benzine of diesel.

Steden, dorpen, scholen en bedrijven werken samen om deze twee weken een feest van te maken met trein, bussen, elektrische en groengasauto’s, segways, elektrische boten etc. Ook NS heeft aangegeven dit initiatief toe te juichen want vanaf 1 januari 2017 rijden alle treinen van NS op 100% windstroom.

President-directeur NS stunt in videoboodschap

http://ns.nl Onze president-directeur laat in een persoonlijke videoboodschap weten dat per 1 januari 2017 alle elektrische NS-treinen op 100% windenergie rijden. In a personal video message to Dutch rail users, NS CEO Roger van Boxtel announced that all NS trains will run on wind power for the full 100% from 1 January 2017.

De Parade
Op zaterdag 14 juli wordt de Elfwegentocht groots afgesloten met een parade van futuristische voertuigen! Van jong tot oud, van basis- tot hogeschool, etc. iedereen kan hieraan meedoen over de weg, in het water of in de lucht. Ook deze dag laat NS zien hoe gemakkelijk en fossielvrij reizen bij NS is. In de Parade reist NS mee met de OV-fiets, het ideale vervoermiddel voor het laatste stukje van je reis. Medewerkers van NS fietsen mee van Drachten naar Leeuwarden en eindigen hun reis natuurlijk via het WTC Leeuwarden op het station.

Klimaatcoupé
Op zaterdag 14 juli rijdt er tussen 9.00 uur en 15.30 uur een speciale klimaatcoupé tussen Leeuwarden en Meppel. In deze coupé kunnen reizigers meedoen aan een quiz met vragen over duurzaam reizen en de Elfwegentocht.

Reisschema klimaatcoupé:

Vertrek Leeuwarden 9.19 uur, aankomst Meppel 10.06 uur
Vertrek Meppel 10.21 uur, aankomst Leeuwarden 11.10 uur
Vertrek Leeuwarden 11.19 uur, aankomst Meppel 12.06 uur
Vertrek Meppel 12.21 uur, aankomst Leeuwarden 13.10 uur
Vertrek Leeuwarden 13.19 uur, aankomst Meppel 14.06 uur
Vertrek Meppel 14.19 uur, aankomst Leeuwarden 15.10 uur

Test hier je kennis over duurzaamheid en reis gezellig mee! Alle deelnemers aan de quiz ontvangen een leuke en zonnige attentie.