Logo Elfwegentocht

Elfwegentocht donderdag op Klimaattop Noord NL

Het team van de Elfwegentocht is komende donderdag aanwezig op de Klimaattop Noord NL 2017 in Groningen. Het doel van de top is om bij te dragen aan de klimaatafspraken van Parijs om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Bedrijven, overheden en andere organisaties maken, net als op de Nationale Klimaattop, concrete afspraken over het terugdringen van CO2-uitstoot. Deze afspraken worden ter plekke ondertekend en na een half jaar teruggekoppeld aan het projectteam van de drie provincies.

Bezoek onze showcase en laat je informeren over de Elfwegentocht van 1 t/m 14 juli 2018!

Showcase
Elfwegentocht: Twee weken feest zonder een druppel benzine

Workshop: Heel Friesland zonder benzine en diesel van 1 t/m 14 juli 2018

Wat is er nodig om een provincie twee weken lang fossielvrij voort te laten bewegen? De Friezen willen het demonstreren. Het straatbeeld wordt twee weken lang bepaald door elektrische auto’s, segways, fietsen, skeelers en alles wat fossielvrij aangedreven wordt. De workshop geeft een inkijk in de mobiliteitswereld van 2030 en zoekt naar samenwerkingen met bezoekers om het project in Friesland als blueprint voor een duurzame toekomst te maken.

Thema’s
Tijdens de top worden innovaties uit Noord-Nederland getoond. Thema’s zijn onder meer: slim duurzaam produceren, slim besparen in de industrie, slim besparen in de gebouwde omgeving, slim balanceren en aangrenzende thema’s, zoals landbouw en verkeer en vervoer.

De Klimaattop Noord NL duurt van 9.00 uur tot 17.00 uur en vindt plaats in het Energy Academy gebouw in Groningen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Klimaattop Noord NL 2017.