Arriva

Alle Friese Arriva bussen gaan fossielvrij tijdens Elfwegentocht

En reizen met de bus en trein wordt extra goedkoop!

Arriva doet volop mee met de Elfwegentocht, zo werd vandaag bekend. Arriva rijdt van 1 tot 14 juli met alle bussen op blauwe diesel. Blauwe diesel is een duurzaam fossielvrij plantaardig alternatief voor diesel. Het levert zo’n 80% CO2-reductie op vergeleken met het rijden met gewone diesel. Met de Arriva bus kan dus fossielvrij gereisd worden. Bovendien maakt Arriva het reizen ook nog eens extra goedkoop door het speciale Elfwegentocht abonnement: voor €20,18 twee hele weken in heel Friesland in de bus! De Elfwegentocht is ontzettend blij: “Dit abonnement is een geweldige optie voor werkgevers om hun werknemers fossielvrij te laten reizen! Bovendien levert de stap van Arriva een hele grote CO2 besparing op”.

Voor de speciale Elfwegentocht abonnementen, kijk hier: www.arriva.nl/elfwegentocht  

Op weg naar een duurzaam Fryslân, zonder klimaatverandering en mét een Elfstedentocht, dat willen we allemaal. Daarom heeft de Elfwegentocht zich tot doel gesteld om van 1 t/m 14 juli 2018 in de hele provincie fossielvrij, zonder een druppel benzine of diesel, te reizen. Veel steden, dorpen, scholen en bedrijven werken samen om er twee weken feest van te maken.

Duurzaam  
Het reizen met OV is al duurzaam en Arriva maakt de bijdrage aan het milieu nog groter. Gedurende de Elfwegentocht rijdt het bedrijf met alle bijna 200 bussen in de provincie op HVO. Deze brandstof is gemaakt van plantaardige resten en daarmee fossielvrij, klimaatneutraal en draagt bij aan afvalvermindering. Het HVO vervangt het gebruik van reguliere diesel. Hierdoor wordt een reductie van de CO2-uitstoot bereikt van ruim 80%. Deze reductie geldt voor de hele keten van productie van HVO tot het rijden ermee; van ‘well to wheel’. Zo levert Arriva deze twee weken een extra bijdrage aan de doelstelling van het evenement. Tegelijkertijd zet het bedrijf hiermee forse stappen in het opdoen van ervaring met deze milieuvriendelijkere brandstof. Ervaring die zij gebruikt om deze tussenstap, in de overgang naar geheel zero emissie, mogelijk breder of voor langere duur in te zetten.

Elfwegenabonnement
Tijdens het evenement maakt Arriva voor iedereen het reizen met OV zo aantrekkelijk mogelijk door het Elfwegenabonnement in te zetten. Dit abonnement brengt de busreiziger van 1-14 juli in de provincie onbeperkt van A naar B tegen het aantrekkelijke tarief van €20,18 (trein & bus Arriva €40,36). Bedrijven die deelnemen aan de Elfwegentocht nemen deze abonnementen af om duurzaam woon-werkverkeer bij medewerkers te stimuleren. Na afloop van het abonnement krijgt de reiziger een vervolgaanbod met het doel hem of haar te verleiden ook langdurig het duurzame reizen met het OV in te zetten.

Zelf aan de slag
Duurzaamheid is een kernwaarde van Arriva Nederland. De organisatie heeft zich tot doel gesteld om in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. Dat vraagt inspanning op veel terreinen. Zo zijn ze bezig met duurzaam gebouwenbeheer, energiezuinig rijden en rijden de elektrische treinen en elektrische bussen volledig op groene stroom. Het aantal bussen dat rijdt op een milieuvriendelijke(re) brandstof neemt verder toe. Vanzelfsprekend draagt ook Arriva zelf met haar medewerkers bij aan de Elfwegentocht. Zij stimuleert het duurzaam woon-werkverkeer gedurende deze twee weken en nemen de ervaringen mee in het verder vormgeven van concrete maatregelen op het gebied van duurzaamheid.

Arriva