Screenshot Tsjeard

In de media: NOS interviewt Tsjeard Hofstra

Tsjeard Hofstra, projectleider van de Elfwegentocht, werd gisteren geïnterviewd door de NOS. Vanwege de lancering van meerdere blauwe diesel-tankpunten in Fryslân waren de journalisten richting het noorden gekomen. Ook de Elfwegentocht wekte nieuwsgierigheid.

“Dan laten we aan de rest van Nederland zien dat wij hier in Friesland fossielvrij kunnen reizen”, vertelt Tsjeard. Bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen twee weken zo milieuvriendelijk gaan rijden.”

“Waarom de Elfwegentocht? We hebben al 20 jaar geen Elfstedentocht. Die willen we terug. Daarom moeten we klimaatverandering een halt toeroepen. Dat hopen we te bereiken met onder meer dit initiatief”, besluit Tsjeard.

Luister en lees alles terug via onderstaande link:

Milieuvriendelijke diesel in opkomst (maar wel 18 cent duurder)

Dieselbrandstof wordt gezien als smerig, vervuilend en slecht voor het milieu. Steeds meer steden keren zich om die reden ook tegen deze auto’s. Maar er is een alternatief voor de fossiele diesel. Blauwe diesel, gemaakt van afvalproducten van de voedingsmiddelenindustrie, zoals oud frituurvet. Biologisch afbreekbaar én het kan in elke dieselmotor worden gebruikt.