Nieuwsoverzicht 4 juli

Wat verscheen er gisteren allemaal in de pers naar aanleiding van de Elfwegentocht? Een overzicht:

ElfwegenVLOG: Het loopt op wieltjes voor Bauke | Omrop Fryslân

De Elfwegentocht: twee weken lang gaat Fryslân proberen om zo fossielvrij mogelijk te reizen. Maar hoe werkt dat eigenlijk in de praktijk? Wij gaan iedere dag met iemand meerijden naar het werk of school. En dat gaat natuurlijk op een fossielvrije manier. Woensdag is Bauke onderweg op wieltjes.

Veel groene acties bij Caparis tijdens de Elfwegentocht van 1 tot en met 14 juli

DRACHTEN / LEEUWARDEN – Caparis, de sociale werkvoorziening die gaat voor duurzaamheid, houdt verschillende acties voor de Elfwegentocht. Zo zal het hele wagenpark van Caparis fossielvrij rijden, komen de 2300 medewerkers zoveel mogelijk op een groene manier naar het werk en rijdt Caparis mee in de Elfwegentochtparade op 14 juli.

Producent elektrische driewieler vestigt zich in Friesland

Carver, producent van elektrische driewielers, vestigt zich in Friesland. De assemblage van een nieuw model wordt in november opgestart. Met de vestiging van een assemblagebedrijf is een investering gemoeid van 4 miljoen euro. De Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) en de Friese Ontwikkelings Maatschappij (FOM) participeren in het bedrijf, dat momenteel vestigingen heeft in ’s Gravendeel, Dordrecht en Amsterdam.

Elfwegentocht: GroenLeven adopteert Akkrum!

Van 1 tot en met 14 juli reizen alle mensen in Fryslân met duurzame vervoersmiddelen: de Elfwegentocht! GroenLeven wil graag bijdragen aan een schonere, betere en duurzame wereld. Daarom willen wij tijdens de Elfwegentocht iets betekenen voor het prachtige Akkrum. Dit doen we door inwoners van Ak…

Krachten bundelen voor duurzaam vliegen

Verschillende partijen uit de luchtvaartsector hebben de krachten gebundeld voor elektrisch vliegen. In het General Aviation e-platform Duurzaam Vliegen willen de partijen samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en onderwijsinstellingen duurzame vormen van vliegen stimuleren en waar mogelijk versnellen. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft vandaag in Leeuwarden samen met de partijen …