Nieuwsoverzicht 5 juli

Elfwegentocht: twee weken leven in de toekomst

Veertien dagen fossielvrij reizen in Friesland. Toen Bouwe de Boer, duurzaamheidsambtenaar van de gemeente Leeuwarden, twee jaar geleden dit plan met een aantal studenten lanceerde, werd het met enige scepsis ontvangen. Veertien dagen geen druppel benzine? Maar de plannenmakers zetten door en deze week ging de Elfwegentocht van start.

Solarboten Elfwegentocht passeren Dokkum

Met verschillende snelheden passeerden de opvallende verschijningen de historische binnenstad. Solar Sport One is de zonnebootrace voor technici, durf-duivels, jonge en nieuwsgierig ingestelde teamspelers en organisatorische talenten. De race kent een internationaal deelnemersveld. De race is onderdeel van de Elfwegentocht. Twee weken lang zal heel Fryslân fossiel-vrij zonder een druppel benzine of diesel reizen.

Dagjournaal Kiekes: Elfwegentocht en 8ste dag in Leeuwarden

In het LF2018-dagjournaal Kiekes vandaag aandacht voor de Elfwegentocht, de voorbereidingen voor de 8ste dag in Leeuwarden en ook een weekendoverzicht. Het videojournaal wordt gemaakt door Kweekvijver Noord, een organisatie waar stagiairs van mbo- en hbo-opleidingen samen met professionals in opdracht van NDC mediagroep samenwerken.

‘Belevingsvluchten’ boven Drachten * Piloot & Vliegtuig

DRACHTEN – Aanstaande zondag (8 juli) organiseert FlightLevel in samenwerking met iFly, Stichting Exploitatie Vliegveld Drachten (SEVD) en vliegclub Fryslân op vliegveld Drachten een event rond duurzame mobiliteit en elektrisch vliegen. Op deze dag is er een elektrisch vliegtuig te bewonderen op vliegveld Drachten, de Pipistrel Alpha Electro (registratie I-D057).

Duurzame actie: zwemmen naar het werk in Leeuwarden

Om een ludieke wedstrijd bij hun werkgever Aegon te winnen, zijn Vanja Eigenhuijsen, Koos Kaspers en Erwin Zwaagman donderdagmorgen zwemmend naar hun werk in Leeuwarden gekomen. De verzekeraar riep personeel op om in het kader van de Elfwegentocht, veertien dagen fossielvrij reizen, op originele wijze zonder vervuiling naar het werk te komen.

Artikel PZC: Elfwegentocht tegen de opwarming van de aarde: ‘Hier komt duurzaam Zeeland samen’