BMW i3

BMW mobiliteitspartner voor Elfwegentocht

Leeuwarden, 29 september 2017 – BMW is de eerste automobielfabrikant die toezegt bij te dragen aan de Elfwegentocht 2018. De autofabrikant stelt 20 stuks 100% elektrische BMW i3 modellen ter beschikking aan Friese dorpen en bedrijven. In het hogere segment biedt BMW de plug-in hybride 7-serie aan. Met deze samenwerking levert de fabrikant een grote bijdrage aan het fossielvrije evenement in juli 2018.

Elfwegentocht in 2018
Van 1 t/m 14 juli 2018 reizen zoveel mogelijk mensen in Fryslân zonder een druppel benzine of diesel te gebruiken. Vanaf de provinciegrenzen zullen elektrische en groengasauto’s, deelauto’s, segways, ligfietsen, elektrische boten en andere bijzondere voertuigen het verkeersbeeld bepalen. Het worden twee weken feest zonder een druppel benzine! De Elfwegentocht is onderdeel van het Culturele Hoofdstad-project Fossielvrij Friesland.

Toekomst
Het is niet toevallig dat juist BMW instapt in een project dat de toekomst naar voren haalt. Bijna een derde van het eigen wagenpark heeft een stekker en de BMW i3 is al een erg populaire elektrische (deel)auto. Volgens Marc Bras, manager BMW i, past BMW uitstekend bij de Elfwegentocht. “Om samen serieus naar een duurzame toekomst te kijken heb je lef, innovatiekracht en authenticiteit nodig, kernwaarden die kenmerkend zijn voor zowel BMW als de Elfwegentocht.”

Futuristische parade
Op zaterdag 14 juli 2018 sluit de Elfwegentocht af met de grootste optocht ooit van innovatieve duurzame voertuigen. Uit de hele wereld worden duurzame voertuigen naar Fryslân gehaald. Tijdens deze futuristische parade rijden ook voertuigen van BMW mee. Natuurlijk worden ook alle Friezen zelf uitgedaagd om een duurzaam voertuig te bedenken en mee te rijden. Van jong tot oud, van basis- tot hogeschool en van straat en dorp tot energiecoöperatie: de hele mienskip kan meedoen!

BMW en duurzaamheid
Duurzaamheid is voor BMW een vanzelfsprekendheid. Al sinds 1999 staat BMW bovenaan in de Dow Jones Sustainability Index als meest duurzame automobielfabrikant. Tussen 1995 en 2015 is BMW erin geslaagd om de CO2-uitstoot van nieuwe BMW-modellen met 40% te reduceren. In Nederland – pilotland en absolute koploper bij uitstek als het gaat om volledig elektrische mobiliteit – is BMW al vele jaren actief op het gebied van innovatieve pilotprojecten en duurzame samenwerkingsverbanden. De zogenaamde ACES-strategie van BMW stoelt op vier kernwoorden: Autonomous (zelfrijdende voertuigen), Connectiviteit, Elektrische mobiliteit en deelauto’s (Shared). Dit vormt de basis voor de oplossingen van morgen.