Screenshot Hesla

Een Tesla op waterstof: de Hesla

Het gaat de laatste tijd als een lopend vuurtje over internet: de Tesla op waterstof, ook wel bekend als de Hesla. Het plan voor het voertuig komt van Max Holthausen, werkzaam als engineer bij Holthausen Clean Technology. Hij wilde laten zien dat elektriciteit en waterstof elkaar kunnen versterken.

De Hesla is tijdens de grote Elfwegentocht-bedrijvenbijeenkomst op vrijdag 1 december te zien bij een van de mobiliteitsstands! Meld je als bedrijf nu voor dit evenement aan en bekijk de Hesla met eigen ogen.

Lees via onderstaande links meer over de Hesla:

De Hesla van Max Holthausen gaat als een dolle de wereld over (+ video)

Als een dolle gaat zijn Hesla de wereld over. Nog niet over het asfalt, maar wel op de sociale media. ,,Iedereen vindt er iets van. Geweldig.” De Hesla is een aangepaste Tesla. Niet een stekker, maar een waterstofcel zorgt voor de elektriciteit, die nodig is om de volledig elektrische auto te laten rijden.

Maak kennis met de Hesla: een Tesla Model S op waterstof – WANT

De Holthausen Group is een Nederlands familiebedrijf dat zich inzet voor een veilige en duurzame toekomst. Dit doet het bedrijf onder andere door voertuigen te bouwen op waterstof. Eén van die voertuigen is de Hesla. Als je meteen denkt aan Tesla, heb je gelijk.