Nieuwsoverzicht 6 juli

Elfwegentocht is een succes: “Het komt meer bij mensen in hun hoofd” | Omrop Fryslân

Hij merkt dat mensen zich meer bewust worden van de schadelijke gevolgen van fossiele brandstoffen voor het milieu. “Ze zeggen tegen me dat ze meer duurzaam bezig zijn en vaker de fiets pakken, door deze actie beginnen ze na te denken en vinden dat het anders moet.

Duurzame Elfwegentocht op bezoek bij Hof van Cartesius in Utrecht

PROVINCIE UTRECHT – Het is al meer dan twintig jaar geleden dat de laatste Elfstedentocht geschaatst kon worden. En als de opwarming van de aarde niet stopt, dan wordt de schaatstocht misschien helemaal nooit meer verreden. Friesland laat het er niet bij zitten en organiseert daarom deze weken de Elfwegentocht.

Elektrische auto voor duurzaamheidsproject Friesland College

Dit vergt soms creatieve oplossingen om toch op het werk te verschijnen. Tolman Drachten biedt de helpende hand door het beschikbaar stellen van een elektrische auto, voor twee weken. Elke dag rijden de Friesland College directieleden ZSW & D’Drive, Ida van Marion en haar collega Sicco Piekeboer van woonplaats Drachten naar Leeuwarden.

FOTO’S | Scholieren Nordwintweede bij estafette Elfwegentocht

De estafetteploeg van Nordwin Heerenveen bestaande uit Kevin Kuiken, Kevin Boek, Max Busstra, Sybren Riepma en Thiemen Bakker is tweede geworden bij de estafetten van de Elfwegentocht in Sneek. Winnaar werd het tweede team van Singelland Drachten.

Zonnebotenrace Leeuwarden; impressie van doorzetters voor onze toekomst –

Vrijdag zijn we met de redactie en de cameraploeg van Duurzaam Actueel in Leeuwarden geweest: de Zonnebotenrace. Een prachtig duurzaam event, met wereldwijd verdiende aandacht. Wij kregen toegang tot de meest mooie plaatsen om jullie mee te laten genieten van een zeer uitgebreide impressie van deze dag.

Snackbarhouder Mud zet in op fossielvrije kroketten en patat | Omrop Fryslân

Bij de Elfwegentocht worden heel wat activiteiten ondernomen. Bedrijven, scholen, overheden en particulieren zoeken op allerhande manieren naar oplossingen om zoveel mogelijk fossielvrij en verantwoord te werken en reizen. Een branche waar je dan misschien niet als eerste aan denkt is de snackbarbranche.

Studenten Friesland College steppen van Heerenveen naar Leeuwarden | Friesland College

Heel Friesland ziet zich twee weken lang – van 1 tot en met 14 juli – voor dezelfde uitdaging gesteld: zoveel mogelijk fossielvrij rijden in het kader van de Elfwegentocht. Studenten van de opleidingen Dienstverlener en Fastservice/catering van het Friesland College geven hier een creatieve draai…

Groninger studenten varen elfstedentocht zonder motor

Studenten uit Groningen hebben meer dan 1700 euro opgehaald voor gehandicapte zeilers door met Nicolaas Mulerius, een klipper van 26 meter de Elfstedentocht te varen, zonder daarbij gebruik te maken van de motor. Het evenement werd georganiseerd in het kader van de ‘Elfwegentocht’. Twee weken lang wilde Friesland zowel het weg- als watervervoer fossielvrij doen.

Het noorden kleurt Tamoil blauw

Vooral in het noorden van Nederland zullen opvallend veel stations in de Tamoil blauwe kleur komen te staan. Tamoil is meer dan 50 jaar actief op de Nederlandse brandstofmarkt. Zij produceert groene stroom voor haar netwerk van tankstations en biedt haar klanten diverse duurzame brandstoffen aan zoals SuperE10Plus, CNG en Blauwe Diesel op een aantal van haar tankstations.

Het Friesch Dagblad maakt gebruik van cookies

Om u een goede website te bieden – waarbij ons nieuws, informatie en advertenties op uw voorkeuren zijn afgestemd – maken wij gebruik van cookies en persoonlijke gegevens. Uw privacy is belangrijk. Daarom gaan wij zorgvuldig met deze gegevens om en selecteren we onze partners met zorg.