Bedrijvenevenement met Harm Edens

Grote Elfwegentocht-bedrijvenbijeenkomst

Grote Elfwegentocht-bedrijvenbijeenkomst

Datum: 01.12.2017
Tijd: 13:45 - 18:00
Plaats: Heerenveen

Locatie
Fean Plaza


Presentator Harm Edens is op vrijdag 1 december gastheer van een inspirerende Elfwegentocht-bijeenkomst in het Fean Plaza in Heerenveen. Grote Friese bedrijven maken dan bekend mee te doen aan het unieke evenement van 1 t/m 14 juli 2018. Met de verloting van een elektrische auto, vernieuwende mobiliteitsstands met onder andere de waterstof-Tesla (de Hesla) en optredens van Syb van der Ploeg en Piter Wilkens staat er veel spektakel op het programma. Aanmelden voor het evenement kan hier.

Tijdens de bijeenkomst van 13.45 uur tot 18.00 uur wordt toegelicht hoe heel Friesland twee weken lang zonder fossiele brandstoffen gaat reizen en hoe alle bedrijven kunnen aansluiten. Freonen fan Fossylfrij Fryslân, echte koplopers qua duurzaam vervoer, vertellen het publiek hoe zij nu al schoon reizen. En bedrijven als Ekwadraat en Sijperda Verhuur delen hun ervaringen van de Elfwegenproloog, waarbij Friese bedrijven in oktober een week lang zoveel mogelijk fossielvrij reisden. Welke reisalternatieven hebben zij gebruikt? En welke tips en tricks hebben zij voor andere bedrijven om duurzaam te gaan reizen? Meer enthousiasme voor de Elfwegentocht komt van Mirjam Bakker, wethouder Duurzaamheid van Súdwest-Fryslân, en Gerben Gerbrandy, burgemeester van Achtkarspelen en tevens voorzitter van de Freonen. Het wordt een middag vol inspiratie.

Prijzen en muziek
Tijdens het bedrijvenevenement zijn verrassende prijzen te winnen. Door een samenwerking met verschillende mobiliteitspartners kunnen prijswinnaars een week lang fossielvrij rijden op groengas, elektrisch of op blauwe diesel! De muzikale omlijsting is in handen van Syb van der Ploeg en Piter Wilkens, beiden zelf ook erg actief op het gebied van duurzaamheid.

Fossielvrije voorbeelden
Mobiliteitsstands bij het Abe Lenstra Stadion inspireren het publiek met voorbeelden van duurzame reismogelijkheden. Bedrijven als Future Fuels, Friesland Lease, OrangeGas, Frisian Motors, BAI IT Solutions, ABD Renault, Electric Motorcycles, BMW, PitPoint, Omrin, EV Solutions tonen diverse fossielvrije alternatieven. Ook Friese MBO- en HBO-instellingen zijn van de partij. Deze Friese scholen laten zien hoe zij zich gaan inzetten voor de Elfwegentocht, met onder meer eigen gemaakte fossielvrije voertuigen. Samen krijgen we het voor elkaar in juli 2018!

Evenement categoriëen: Bedrijvenbijeenkomst