Reuzedei

Reuzedei in Akkrum

Reuzedei in Akkrum

Datum: 27.05.2017
Tijd: Hele dag(en)
Locatie(s): Akkrum


Het Elfwegentocht-team viert op 27 mei de Reuzedei samen met de Akkrummers en informeert alle nieuwsgierigen ter plekke hoe ze in die twee fossielvrije mobiliteitsweken comfortabel maar duurzaam kunnen blijven reizen. Akkrummers kunnen zich ook persoonlijk aanmelden voor de twee duurzame weken in juli 2018 en laten weten dat ze duurzaam vervoer in Fryslân steunen.

Mensen kunnen volgend jaar aan de Elfwegentocht meedoen door de benzine-, diesel-, of LPG-auto te laten staan en een elektrische leenauto of deelauto te gebruiken, boodschappen te laten brengen, met het openbaar vervoer (OV) te reizen of de (e-)fiets of elektrische scooter uit te proberen. Verschillende grote en kleine organisaties steunen de Elfwegentocht door in 2018 duurzaam vervoer beschikbaar te stellen en andere oplossingen aan te bieden.

Informatie Reuzedei
In 2010 bedacht een kleine groep Akkrummer ondernemers een themadag rondom duurzaamheid. Zij noemden het de Reuzedei. Inmiddels is de Reuzedei uitgegroeid tot een evenement dat zo’n 10.000 bezoekers trekt en volop in de belangstelling staat van de pers.

De Kolk, nabij de spoorbrug in Akkrum, is dé centrale locatie waar alle evenementen plaatsvinden. Hier komen bedrijven, organisaties, stichtingen, scholen én bezoekers samen die alles weten of willen weten over duurzaam wonen, werken en leven. Elk thema komt aan bod: energie, groen rijden, elektrisch varen, eerlijk voedsel, hergebruik en bewust leven. Ook worden er lezingen gegeven door een ‘duurzame reus’.

Jaarlijks wordt er ook gestreden om de felbegeerde titel van het Eneco Zonnebootrace NK. Diverse teams in 5 verschillende klassen nemen deel. Dit brengt veel actie en spektakel op het water. Met de Young Solar Challenge is het NK compleet. De Young Solar Challenge is ontsproten uit de ’grote’ race en laat middelbare scholieren kennismaken met de techniek van zonnebootracen, met een eigen zelfbouwpakket, de V5 klasse.

Natuurlijk eindigen we elke Reuzedei met een knaller. Rond 19.30 uur verzamelen muzikale intermezzo’s in alle genres zich op diverse locaties en verandert Akkrum in het Venetië van het Noorden. Iedereen stapt bij elkaar in de boot – grote sloepen, kleine rubberboten – alles wat vaart krijgt de gelegenheid om te genieten van intieme mini-concerten. Een unieke en gezellige ervaring die je niet wilt missen.

Dit alles en meer ziet u tijdens de Reuzedei. Een dag vol innovatie en gezelligheid, lekker eten en muziek aan het water in het gezellige watersportdorp Akkrum.

Kijk voor meer informatie op de website van de Reuzedei.

Bron foto: www.reuzedei.nl

Evenement categoriëen: Alle evenementen