Culturele fietstocht

Culturele fietstocht

Datum: 15.07.2018
Tijd: 11:30
Plaats: Aduard

Locatie
Kloostermuseum Aduard


Op zondag 15 juli om 11.30 uur start een culturele fietstocht door het hart van het oudste cultuurlandschap van Europa, het Middag Humsterland. In het Middag Humsterland liggen de dorpen Oldehove en Niehove, zij hebben vanwege hun namen een band met Leeuwarden. Het gebied toont op allerlei manieren dat het in samenwerking door mensen gemaakt is, Mienskip. Een fietstocht van ruim 30 km voert u door het gebied, bekwame landschapsgidsen zullen de deelnemers wijzen op de kenmerken van dit oeroude cultuurgebied, waar het landschap nog alle tekens toont van de strijd tegen het water en lijfsbehoud.
De tentoonstelling in het kloostermuseum vertelt over dit thema. De fietstocht begint met kopje koffie bij de film Van graanschuur naar tichelwerk. Dan begint de fietstocht door de voorwerken van het Aduarder klooster en langs de meanders van het Reitdiep. Bij terugkomst staat er een lekker kopje koffie klaar en is er gelegenheid om de opgedane kennis te verdiepen door een bezoek aan de expositie.
De tocht kan in groepsverband of individueel worden gemaakt. Er is een routebeschrijving met informatie beschikbaar. Voor het hele programma inclusief consumpties betaalt de deelnemer € 5,00 en kinderen betalen € 2,50.
Inschrijven kan via de mail info@kloostermuseumaduard.nl of per telefoon op nr. 050 4032109.
Meer info op www.kloostermuseumaduard.nl
Of bij J.W.Ludwig-Bouma, tel 050 403 1692

Evenement categoriëen: Fietssport